60 aktivnosti za bebe prema metodi Montessori

17,90

16,11

Ova knjiga – temeljena na pedagogiji Marije Montessori za najmlađe, od rođenja do petnaest mjeseci – pruža vam razne ideje i aktivnosti.

Na zalihi

Naslov izvornika: 60 activités Montessori pour mon bébé
Jezik izvornika: Francuski
Prevoditelj: Julijana Jurković
Broj stranica: 184
Godina izdanja: 2023.
Uvez: meki
Format knjige: 14,5 x 20
ISBN: 978-953-372-148-4
Opis

Kada dijete stigne u naš život, mi ga s radošću dočekujemo, štitimo ga i brinemo se o njemu. Tijekom njegova odrastanja želimo poticati njegovu želju za otkrivanjem te ga naučiti da usmjerava svoju pažnju pritom mu pomažući da razvije koncentraciju, i to prije svega u mirnom i ugodnom okruženju.

Ova knjiga – temeljena na pedagogiji Marije Montessori za najmlađe, od rođenja do petnaest mjeseci – pruža vam razne ideje i aktivnosti:

  • za pripremu odgovarajućeg okruženja za novorođenče
  • za stvaranje i pripremanje senzornog materijala prilagođenog svakoj fazi bebina razvoja
  • za praćenje razvoja bebinih vještina
  • za poticanje bebine samostalnosti i samostalnog obavljanja svakodnevnih zadataka
  • za stvaranje mirnog i pozitivnog okruženja u domu.

 

Marie-Hélène Place autorica je brojnih knjiga utemeljenih na Montessori pedagogiji koje su prevedene na više svjetskih jezika.

 

„Djeca najviše upijaju i uče iz onoga što ih okružuje.“

Maria Montessori

Prelistaj me

Prelistaj me

O autoru
Marie-Hélène Place nastanila se u francuskoj regiji Auvergne, u podnožju prirodnog parka poznatog po lancu malih vulkanskih brda, kako bi ondje pisala i bila u izravnom doticaju s dječjim svijetom. Ona želi pozorno pratiti tu očaravajuću energiju koja se oblikuje i koja će činiti naš budući svijet, pišući o njoj nježno kao da drži malu šalicu od porculana, dragocjenu, krhku i veličanstvenu. Prije nego što se preselila u Auvergne, živjela je u Bruxellesu, Londonu, Parizu i Pondichéryju gdje je rodila i odgajala svoje troje djece. Privučena Montessori pedagogijom, Marie-Hélène Place od 1994. piše knjige, uglavnom za djecu. Njezine knjige poziv su za stvaranje mirnog okruženja, pogodnog za odgoj utemeljen na poticanju i poštovanju djeteta. Njezini likovi rastu u realističnom okruženju i u dodiru s prirodom koja katkad ustupa mjesto nekom fantastičnom svijetu – svijetu koji odgovara unutrašnjem svijetu djeteta – a sve to praćeno je specifičnim „belgijsko-britanskim“ humorom.