Back
Previous product
Partner - Kendall Ryan Najniža u prethodnih 30 dana: 6,62 (49,88 kn)
Snižena cijena: 1,99 (14,99 kn)
Next product
Slatke laži Najniža u prethodnih 30 dana: 13,14 (99,00 kn)
Snižena cijena: 3,94 (29,69 kn)

Pjevaj dušo nespokojna

Najniža u prethodnih 30 dana: 13,14 (99,00 kn)
Snižena cijena: 3,94 (29,69 kn)

Intimni portret obitelji i epska priča o nadi i životnoj borbi, Pjevaj dušo nespokojna bavi se ružnim istinama što se kriju u srcu Amerike i snagom – kao i ograničenjima – obiteljskih veza.

Na zalihi

SKU: K00051 Kategorije: , , , Oznaka:
Naslov izvornika:  Sing, Unburied, Sing
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Ira Martinović
Broj stranica: 244
Godina izdanja: 2018.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-484-7
Opis

Opis

Intimni portret obitelji i epska priča o nadi i životnoj borbi, Pjevaj dušo nespokojna bavi se ružnim istinama što se kriju u srcu Amerike i snagom – kao i ograničenjima – obiteljskih veza. Jojo ima trinaest godina i pokušava dokučiti što čini muškarca. Njegova majka, Leonie, u stalnom je sukobu i sa sobom samom i sa svima oko sebe. Ona je crna, a otac njezine djece bijel. U stalnoj borbi sa svim okrutnim činjenicama vlastitog života, Leonie želi biti bolja majka, ali ne uspijeva na prvo mjesto staviti ičije želje osim svojih – pogotovo želju za drogom. Kad oca njezine djece otpuste iz zatvora, Leonie sjeda u auto i s djecom i prijateljicom kreće na put, na sjever, u srce Mississippija: prema državnom zatvoru Parchmanu. Jojo susretne dječaka, duha koji će ga poučiti o odnosu oca i sina, o naslijeđu, nasilju i ljubavi. Pjevaj dušo nespokojna napisana je bogato i izražajno i uvodi roman ceste u dvadeset prvo stoljeće, vodeći čitatelja ruralnim dijelovima Amerike.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Jesmyn Ward diplomirala je na Sveučilištu u Michiganu. Dobitnica je stipendija MacArthur Genius Grant, Stegner Fellowship, John and Renee Grisham Writers Residency i Strauss Living Prize. Dvije njezine knjige nagrađene su nagradom National Book Awards for Fiction: Pjevaj, dušo nespokojna (2017.) i Salvage the Bones (2011.). Napisala je i roman Where the Line Bleeds i memoare Men We Reaped, koja je ušla u uži izbor za nagradu National Book Critics Circle i osvojila nagrade Chicago Tribune Heartland Prize i Media for a Just Society. Jesmyn Ward profesorica je kreativnog pisanja na Sveučilištu Tulane i živi u Mississippiju.