Pjevaj dušo nespokojna

13,14

3,99

Intimni portret obitelji i epska priča o nadi i životnoj borbi, Pjevaj dušo nespokojna bavi se ružnim istinama što se kriju u srcu Amerike i snagom – kao i ograničenjima – obiteljskih veza.

Na zalihi

SKU: K00051 Kategorije: , , Oznaka:
Naslov izvornika:  Sing, Unburied, Sing
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Ira Martinović
Broj stranica: 244
Godina izdanja: 2018.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-323-484-7
Opis

Intimni portret obitelji i epska priča o nadi i životnoj borbi, Pjevaj dušo nespokojna bavi se ružnim istinama što se kriju u srcu Amerike i snagom – kao i ograničenjima – obiteljskih veza. Jojo ima trinaest godina i pokušava dokučiti što čini muškarca. Njegova majka, Leonie, u stalnom je sukobu i sa sobom samom i sa svima oko sebe. Ona je crna, a otac njezine djece bijel. U stalnoj borbi sa svim okrutnim činjenicama vlastitog života, Leonie želi biti bolja majka, ali ne uspijeva na prvo mjesto staviti ičije želje osim svojih – pogotovo želju za drogom. Kad oca njezine djece otpuste iz zatvora, Leonie sjeda u auto i s djecom i prijateljicom kreće na put, na sjever, u srce Mississippija: prema državnom zatvoru Parchmanu. Jojo susretne dječaka, duha koji će ga poučiti o odnosu oca i sina, o naslijeđu, nasilju i ljubavi. Pjevaj dušo nespokojna napisana je bogato i izražajno i uvodi roman ceste u dvadeset prvo stoljeće, vodeći čitatelja ruralnim dijelovima Amerike.

Jesmyn Ward
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Jesmyn Ward diplomirala je na Sveučilištu u Michiganu. Dobitnica je stipendija MacArthur Genius Grant, Stegner Fellowship, John and Renee Grisham Writers Residency i Strauss Living Prize. Dvije njezine knjige nagrađene su nagradom National Book Awards for Fiction: Pjevaj, dušo nespokojna (2017.) i Salvage the Bones (2011.). Napisala je i roman Where the Line Bleeds i memoare Men We Reaped, koja je ušla u uži izbor za nagradu National Book Critics Circle i osvojila nagrade Chicago Tribune Heartland Prize i Media for a Just Society. Jesmyn Ward profesorica je kreativnog pisanja na Sveučilištu Tulane i živi u Mississippiju.