Back
Previous product
Bilo jednom u Hollywoodu Najniža u prethodnih 30 dana: 13,70 (103,22 kn)
Snižena cijena: 13,70 (103,22 kn)

Poziv na ljubav

Najniža u prethodnih 30 dana: 13,02 (98,10 kn)
Snižena cijena: 13,02 (98,10 kn)

Posljednje meditacije Anthonyja de Mella, indijskog isusovca čija su djela nadahnula milijune ljudi diljem svijeta.

 

Na zalihi

SKU: 000277 Kategorije: , , Oznaka:
Naslov izvornika: Call to love/Way to Love
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Jerko Ban
Broj stranica: 156
Godina izdanja: 2022.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-8347-74-0
Opis

Opis

U knjizi Poziv na ljubav iznesena su izvorna razmatranja koja je isusovački svećenik Anthony de Mello redovito sastavljao u noći uoči održavanja duhovnih vježbi koje je vodio. Ona oslikavaju naporan put jednog mistika koji je u posljednjim godinama života imao hrabrosti suočiti se sa stvarnošću te je postao pun samilosti i ljubavi za sva bića i stvari, „mistika koji je uživao u svemu i ni u čemu“.
Posljednje meditacije jednog od najvećih duhovnih učitelja našeg vremena pomažu nam zaviriti u tajnu ljubavi, probiti se iz zatvora svojih uvjetovanosti – pretjerane vezanosti za neke zemaljske stvari, odnosno ovisnosti, želja, pohlepe – i osloboditi se uvjerenja koja nas sprečavaju u shvaćanju stvarnosti i postizanju istinske ljubavi. Iznoseći svoje misli na vrlo jednostavan, nenametljiv i pristupačan način, Anthony de Mello katoličku duhovnost obogaćuje baštinom istočnjačke (indijske) mudrosti i kulture u kojoj je rođen.

„Ne postoji nešto poput okrnjene ljubavi, ili nedostatne ljubavi, ili pristrane ljubavi. Ljubav, kao osjećajna sposobnost, prisutna je u svoj svojoj punini ili je uopće nema. Ili je imaš u cijelosti ili je nemaš.“
Anthony De Mello

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
Anthony de Mello bio je isusovački svećenik rođen u Bombayu u Indiji 1931. Nadaleko je poznat po svom revolucionarnom radu koji integrira zapadnu i istočnjačku duhovnost. Smatraju ga jednim od najistaknutijih duhovnih filozofa 20. stoljeća. Iako je umro 1987. godine, njegove knjige i poruke i dalje se rado čitaju diljem svijeta.