Košarica Zatvori
Besplatna dostava za narudžbe iznad 150 kn
Back
Previous product
Kuća za lutke Najniža u prethodnih 30 dana: 99,00kn (13,14 €)
Snižena cijena: 69,30kn (9,20 €)

Sveta krv, Sveti gral

Najniža u prethodnih 30 dana: 159,00kn (21,10 €)
Snižena cijena: 127,20kn (16,88 €)

Jedno od najkontroverznijih djela 20. stoljeća, knjiga Sveta krv, Sveti gral, nakon 15 godina ponovno na hrvatskom jeziku, sada u dopunjenom i konačnom izdanju.

 

Na zalihi

Naslov izvornika: Holy Blood, Holy Grail
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Saša Drach
Broj stranica: 472
Godina izdanja: 2020.
Format knjige: 145 x 215
ISBN: 978-953-8183-95-9
Opis

Opis

Krajem 19. stoljeća, u zabačenom francuskom selu na istočnim obroncima Pireneja, lokalni svećenik otkrio je ispod oltara svoje župne crkve nešto što ga je učinilo neobjašnjivo bogatim i omogućilo mu da za života troši i raspolaže golemom svotom novca te sklopi poznanstva s nekima od najistaknutijih ličnosti onodobnog francuskog kulturnog i javnog života.

Slučajno otkriće „skrivenog blaga“ krajem 19. stoljeća preraslo je s vremenom u suvremenu potragu za Svetim gralom – priču dosad neviđenih povijesnih razmjera koja od šifriranih poruka na pergamentima vodi do tajnih društava, vitezova templara, katarskih heretika iz 12. i 13. stoljeća te franačkih kraljeva čija je loza svrgnuta prije više od 1300 godina, a čiji su vladavina i podrijetlo još uvijek prekriveni velom povijesne tajne.

Nakon više od deset godina pomnog istraživanja misterija malenog sela na jugu Francuske, autori knjige, Michael Baigent, Richard Leigh i Henry Lincoln, došli su do zaključka da pravi misterij otkrivenog blaga ne leži u materijalnim dobrima i bogatstvu, nego u šokantnoj tajni skrivanoj stoljećima koja će uzdrmati same temelje kršćanstva te posljedično baciti novo svjetlo na povijest zapadne civilizacije, ali i suvremenu politiku.

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Michael Baigent diplomirao je psihologiju na Sveučilištu Canterbury u Christchurchu na Novom Zelandu.   Richard Leigh diplomirao je na Sveučilištu Tufts (Boston), nakon čega je upisao postdiplomski studij na Čikaškom sveučilištu, a potom doktorirao na njujorškom Sveučilištu Stony Brook.   Henry Lincoln završio je Kraljevsku akademiju dramske umjetnosti u Londonu, nakon čega je više od tri desetljeća pisao scenarije, uglavnom za BBC-jev dokumentarni program.  

Pretplatite se na newsletter i uhvatite 10 % popusta na sva izdanja do kraja godine!

10 % popusta na iznos košarice kod
svake kupnje do kraja godine (akcije i popuste zbrajamo!)
Ekskluzivne ponude i akcije
Predstavljanje novih izdanja
Scroll To Top