Sign in

Zatvori
Create an Account

Košarica

Zatvori
Besplatna dostava za narudžbe iznad 150 kn

Sveta krv, Sveti gral

159,00kn

Jedno od najkontroverznijih djela 20. stoljeća, knjiga Sveta krv, Sveti gral, nakon 15 godina ponovno na hrvatskom jeziku, sada u dopunjenom i konačnom izdanju.

 

Na zalihi

Naslov izvornika: Holy Blood, Holy Grail
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Saša Drach
Broj stranica: 472
Godina izdanja: 2020.
Format knjige: 145 x 215
ISBN: 978-953-8183-95-9
Opis

Opis

Krajem 19. stoljeća, u zabačenom francuskom selu na istočnim obroncima Pireneja, lokalni svećenik otkrio je ispod oltara svoje župne crkve nešto što ga je učinilo neobjašnjivo bogatim i omogućilo mu da za života troši i raspolaže golemom svotom novca te sklopi poznanstva s nekima od najistaknutijih ličnosti onodobnog francuskog kulturnog i javnog života.

Slučajno otkriće „skrivenog blaga“ krajem 19. stoljeća preraslo je s vremenom u suvremenu potragu za Svetim gralom – priču dosad neviđenih povijesnih razmjera koja od šifriranih poruka na pergamentima vodi do tajnih društava, vitezova templara, katarskih heretika iz 12. i 13. stoljeća te franačkih kraljeva čija je loza svrgnuta prije više od 1300 godina, a čiji su vladavina i podrijetlo još uvijek prekriveni velom povijesne tajne.

Nakon više od deset godina pomnog istraživanja misterija malenog sela na jugu Francuske, autori knjige, Michael Baigent, Richard Leigh i Henry Lincoln, došli su do zaključka da pravi misterij otkrivenog blaga ne leži u materijalnim dobrima i bogatstvu, nego u šokantnoj tajni skrivanoj stoljećima koja će uzdrmati same temelje kršćanstva te posljedično baciti novo svjetlo na povijest zapadne civilizacije, ali i suvremenu politiku.

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

O autoru
Michael Baigent diplomirao je psihologiju na Sveučilištu Canterbury u Christchurchu na Novom Zelandu.   Richard Leigh diplomirao je na Sveučilištu Tufts (Boston), nakon čega je upisao postdiplomski studij na Čikaškom sveučilištu, a potom doktorirao na njujorškom Sveučilištu Stony Brook.   Henry Lincoln završio je Kraljevsku akademiju dramske umjetnosti u Londonu, nakon čega je više od tri desetljeća pisao scenarije, uglavnom za BBC-jev dokumentarni program.  
Scroll To Top