Ti

15,79 (118,97 kn)

Caroline Kepnes donosi nam svoj prvijenac Ti , genijalan i zastrašujući roman o vremenu društvenih medija u kojem živimo.

Naslov izvornika: You
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Jelena Pataki
Broj stranica: 412
Godina izdanja: 2019
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-818-352-2
Opis

Kada prelijepa studentica kreativnog pisanja ušeće u knjižaru u kojoj radi Joe Goldberg, on poslije učini što i svatko: potraži njezino ime na internetu.
Samo je jedna Guinevere Beck u New York Cityju. Ima javan profil na Facebooku i neprestano objavljuje na Twitteru, otkrivajući Joeu sve što treba znati: Beck za prijatelje, diplomantica Browna s adresom u Bank Streetu i večeras izlazi u bar u Brooklynu – savršeno mjesto za „slučajan“ susret.

Joe joj nevidljivo i opsesivno preuzima nadzor nad životom, orkestrirajući niz događaja kako bi se pobrinuo da Beck završi u njegovim širom raskriljenim rukama. Na putu od uhode do njezina dečka, Joe se preobražava u Beckinu viziju savršenog muškarca, istodobno kradomice uklanjajući sve prepreke koje im se nađu na putu – pa makar ubojstvom.

Kao zastrašujuć uvid u našu podložnost uhođenju i manipulaciji, prvijenac Caroline Kepnes donosi britku priču o suvremenom, hiperumreženom dobu. Ti je neodoljivo pitak roman o nemilosrdnoj i stravičnoj prijevari, perverzno pametniji od svega što ste ikada pročitali. Uspoređuju ga s Nestalom, Američkim psihom i Kingovim romanom Misery.

Caroline Kepnes
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Caroline Kepnes dolazi iz Cape Coda u Massachusettsu. Njezin prvijenac Ti preveden je na devetnaest jezika, nominiran je za nagradu CWA New Blood Dagger za prvi objavljeni roman i postao je predložak za istoimenu hit-seriju Lifetimea i Netflixa. Nastavak romana Booklist opisuje kao „udružene snage Holdena Caulfielda i Patricka Batemana“. Autorica je stekla diplomu prvostupnice Američke civilizacije na sveučilištu Brown i radila je kao novinarka za popularnu kulturu u Entertainment Weeklyju te pisala scenarij za seriju “U sedmom nebu”. Sada se bavi isključivo književnošću i živi u Los Angelesu.