Weywardice

21,90

Roman o ženskoj snazi u kojem se prate sudbine triju izuzetnih žena iz različitih stoljeća.

Na zalihi

Naslov izvornika: Weyward
Jezik izvornika: Engleski
Prevoditelj: Dražen Čulić
Broj stranica: 344
Godina izdanja: 2024.
Uvez: Tvrdi
Format knjige: 14,5 X 20,5
ISBN: 978-953-372-163-7
Opis

Bestseler koji se čita na 28 jezika

 

Trijumfalno! – Publishers Weekly

 

Vještica. Riječ klizi niz usne kao zmija, silazi s jezika gusta i crna kao katran. Tu su riječ izmislili muškarci i daje moć onima koji je izgovaraju, ne onima koje opisuje. Riječ je to koja podiže vješala i lomače, a žive žene pretvara u trupla.

 

1619. Altha čeka suđenje zbog ubojstva mještanina kojeg je pregazilo njegovo krdo krava. Althin krimen jest taj što je, baš kao i njezina majka, neobična žena, jedna od onih za koje je lako povjerovati da se bave vještičarenjem.

 

  1. Dok Drugi svjetski rat bjesni, Violet je zatočena na grandioznom imanju svog oca. Sputana društvenim normama, čezne za obrazovanjem i za majkom za koju se priča da je poludjela pred svoju smrt…

 

  1. Pod okriljem noći Kate bježi od nasilnog partnera iz Londona u izoliranu kuću koju je naslijedila od pratetke koju je jedva poznavala.

Weywardice – roman o ženskoj snazi u kojem se prate sudbine triju izuzetnih žena iz različitih stoljeća – zadivljujući su prvijenac australsko-britanske autorice Emilije Hart.

 

Odličan spoj povijesne proze i suvremenog feminizma. – Kirkus Reviews

Generacijska priča o ženskoj otpornosti. – The Guardian

 

Prelistaj me

Prelistaj me

O autorici
Emilia Hart je britansko-australska spisateljica. Rođena je u Sidneyju, a englesku književnost i pravo studirala je na sveučilištu New South Wales, nakon čega je kao odvjetnica radila u Sidneyju i Londonu. Objavljivala je kratke priče u Australiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Njezin romaneskni prvijenac Weywardice osvojio je top-ljestvice najprodavanijih knjiga diljem svijeta te nagrade Goodreads u dvjema kategorijama: najbolji povijesni roman i najbolji prvijenac. Živi u Londonu.