Back
Previous product
Kako prestati šiziti zbog djece Kako prestati šiziti zbog djece 16,11 (121,38 kn)
Next product
Mudrost biblijskih žena Shannon Bream Mudrost biblijskih žena 16,11 (121,38 kn)

Dogovor

19,90 (149,94 kn)

U gradu posvećenu stvaranju novca i nevjerojatnih priča, u kojem bogatstvo znači moć – koja će osoba reći istinu?

 

 

Na zalihi

Naslov izvornika: Trust
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Lada Furlan Zaborac
Broj stranica: 444
Godina izdanja: 2022.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-372-029-6
Opis

Svi su u New Yorku čuli za Benjamina i Helen Rask. On je legendarni tajkun s Wall Streeta, a ona genijalna kći ekscentričnih američkih aristokrata. Zajedno su se uzdigli do vrha naizgled beskrajnog bogatstva, ali po kojoj cijeni?
Glasine o njima okosnica su uspješnog romana iz 1937. koji su izgleda svi u New Yorku pročitali. No to nije jedina verzija te priče…

„Dogovor“, maestralan roman Hernana Diaza, priča je o bogatstvu i talentu, povjerenju i intimnosti, istini i percepciji. Književna slagalica u kojoj se traga za istinom raskrinkavajući zablude koje su često u središtu intimnih veza, ali i lakoću kojom moćnici manipuliraju činjenicama. Ovo iznimno hvaljeno djelo prevodi se na više od 25 jezika, a ušlo je i u širi izbor nagrade Booker te finale nagrade Kirkus.

***

Balzac bi bio ponosan, baš kao i Borges.
Rachel Kushner

Klasne razlike, kapitalizam i pohlepa u priči koja će vas opčiniti.
Esquire

Kaleidoskop podivljalog kapitalizma ranog 20. stoljeća. Uspijeva na svim razinama.
Publishers Weekly

Jedino što je sigurno jest Diazova genijalnost i vrijednost ovog romana.
The Washington Post

Tour de force. Veličanstven roman o carstvima i zaboravu, muževima i ženama, nevjerojatnom bogatstvu i neizrecivom jadu. ˝Dogovor¨ je ponajprije vraški zabavna književna poslastica, djelo koje se ne ispušta iz ruku.
Oprah Daily

Slojevito i konstantno iznenađujuće. Veliki dio užitka koji donosi ovaj roman potječe od njegove nepredvidljivosti. Dodajte Henryja Jamesa i Edith Wharton, kao i Thomasa Manna. Uzbudljivo i inteligentno.
The New York Times

Hernan Diaz
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Hernan Diaz rođen je u Argentini 1973. Dobitnik je više književnih nagrada i priznanja, a njegov prvi roman, „In the Distance“, bio je finalist Pulitzerove nagrade i nagrade PEN/Faulkner. Autor je i knjige „Borges, between History and Eternity“. Živi i radi u New Yorku. „Dogovor“ je njegov drugi roman.