Dogovor

19,90

U gradu posvećenu stvaranju novca i nevjerojatnih priča, u kojem bogatstvo znači moć – koja će osoba reći istinu?

PULITZEROVA NAGRADA za književnost 2023.

 

 

Na zalihi

Naslov izvornika: Trust
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Lada Furlan Zaborac
Broj stranica: 444
Godina izdanja: 2022.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-372-029-6
Opis

Svi su u New Yorku čuli za Benjamina i Helen Rask. On je legendarni tajkun s Wall Streeta, a ona genijalna kći ekscentričnih američkih aristokrata. Zajedno su se uzdigli do vrha naizgled beskrajnog bogatstva, ali po kojoj cijeni?
Glasine o njima okosnica su uspješnog romana iz 1937. koji su izgleda svi u New Yorku pročitali. No to nije jedina verzija te priče…

„Dogovor“, maestralan roman Hernana Diaza, priča je o bogatstvu i talentu, povjerenju i intimnosti, istini i percepciji. Književna slagalica u kojoj se traga za istinom raskrinkavajući zablude koje su često u središtu intimnih veza, ali i lakoću kojom moćnici manipuliraju činjenicama. Ovo iznimno hvaljeno djelo prevodi se na više od 25 jezika, a ušlo je i u širi izbor nagrade Booker te finale nagrade Kirkus.

***

Balzac bi bio ponosan, baš kao i Borges.
Rachel Kushner

Klasne razlike, kapitalizam i pohlepa u priči koja će vas opčiniti.
Esquire

Kaleidoskop podivljalog kapitalizma ranog 20. stoljeća. Uspijeva na svim razinama.
Publishers Weekly

Jedino što je sigurno jest Diazova genijalnost i vrijednost ovog romana.
The Washington Post

Tour de force. Veličanstven roman o carstvima i zaboravu, muževima i ženama, nevjerojatnom bogatstvu i neizrecivom jadu. ˝Dogovor¨ je ponajprije vraški zabavna književna poslastica, djelo koje se ne ispušta iz ruku.
Oprah Daily

Slojevito i konstantno iznenađujuće. Veliki dio užitka koji donosi ovaj roman potječe od njegove nepredvidljivosti. Dodajte Henryja Jamesa i Edith Wharton, kao i Thomasa Manna. Uzbudljivo i inteligentno.
The New York Times

Hernan Diaz
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Hernan Diaz rođen je u Argentini 1973. Dobitnik je više književnih nagrada i priznanja, a njegov prvi roman, „In the Distance“, bio je finalist Pulitzerove nagrade i nagrade PEN/Faulkner. Autor je i knjige „Borges, between History and Eternity“. Živi i radi u New Yorku. „Dogovor“ je njegov drugi roman.