Mater Dolorosa

17,90

12,53

Mediteranski noir-roman jednog od najnagrađivanijih i najčitanijih domaćih pisaca

Na zalihi

Broj stranica: 336
Godina izdanja: 2022.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-372-026-5
Opis

U ranu jesen 2022. Split polako ispraća posljednje turiste pripremajući se za zimsku hibernaciju.

Mlada Ines Runjić sprema se za nedjeljnu smjenu na recepciji hotela u centru grada. Njezina majka Katja obavlja kućanske poslove uznemirena zbog susjeda koji je prisvojio zajednički prostor svih stanara i počinje ga pretvarati u vlastiti apartman. Policajac Zvone Carev žuri pak u napuštenu tvornicu zbog vijesti o pronađenom tijelu.

Neće proći dugo dok se ne dozna da je riječ o tijelu sedamnaestogodišnje Viktorije Zebe, kćeri jedinici iz ugledne obitelji. I dok policija, pritisnuta bijesom javnosti, medija, ali i moćnih poznanika obitelji Zeba, užurbano pokušava privesti počinitelja, sudbine dotad međusobno nepoznatih ljudi zauvijek će se ispreplesti…

˝Mater Dolorosa˝ željno je iščekivan novi roman Jurice Pavičića. Odličan krimić o tome što smo spremni žrtvovati kako bismo zaštitili one koje volimo, ali i neumitnim posljedicama takvih odluka.

Jurica Pavičić
Dodatne informacije
Kategorija

Beletristika

Prelistaj me

Prelistaj me

O autoru
Jurica Pavičić rođen je 1965. u Splitu gdje i danas živi. Od 1989. radi kao filmski kritičar i kolumnist različitih novina, a od 2000. novinar je i kolumnist Jutarnjeg lista. Dobitnik je najznačajnijih hrvatskih priznanja za novinarstvo i filmsku kritiku. Autor je i više publicističkih knjiga. Kao književnik debitirao je romanom ˝Ovce od gipsa˝, po kojem je snimljen i film u režiji Vinka Brešana. Uslijedili su romani ˝Nedjeljni prijatelj˝, ˝Minuta 88˝, ˝Kuća njene majke˝, ˝Crvenkapica˝, ˝Žena s drugog kata˝, ˝Crvena voda˝ i ˝Prometejev sin˝; zbirke priča ˝Patrola na cesti˝ i ˝Brod u dvorištu˝ te zbirka izabranih priča ˝Skupljač zmija˝. Po priči ˝Patrola na cesti˝ snimljena je i nagrađivana kriminalistička miniserija u režiji Zvonimira Jurića. Kratke priče i romani Jurice Pavičića prevedeni su na više jezika. Roman ˝Crvena voda˝ osvojio je nagrade ˝Fric0 i ˝Ksaver Šandor Gjalski˝ te doživio iznimnu recepciju u Francuskoj gdje je 2021. osvojio više nagrada među kojima su i nagrade ˝Grand Prix de Littérature Policière˝ za najbolji strani krimić i ˝Le Point du Polar européen˝ za najbolji kriminalistički roman europskog autora, napisan na francuskom ili preveden na francuski jezik.