Obrana Jeruzalema

15,79

Obrana Jeruzalema istinsko je književno iznenađenje koje nema baš nikakve sličnosti s djelima objavljenim kod nas proteklih godina.

 

Na zalihi

SKU: 000284 Kategorije: , , Oznaka:
Broj stranica: 100
Godina izdanja: 2022.
Uvez: tvrdi
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-8347-79-5
Opis

Neobičan je to tekst snažna duhovnog predznaka, duboko uronjen u našu suvremenost – svojevrsni krik protiv materijalističke dehumanizacije civilizacije i čovjekova udaljavanja od Boga. Nakon iznimna uspjeha što su ga kod čitalačke publike polučili romani tzv. biblijske trilogije (Judita, Krstitelj i Poncije Pilat), Gavran se ponovno vraća duhovnoj tematici, ali umjetničkom snagom i žestinom odlazi korak dalje od navedenih djela nadahnutih Biblijom, u bitno drukčijoj formi, izričajem koji će iznenaditi i najzahtjevnije književne sladokusce.

Miro Gavran
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Miro Gavran najprevođeniji je hrvatski pisac, čija su djela prevedena na 41 jezik. Njegove knjige imale su više od 250 izdanja u zemlji i inozemstvu, a prodane su u oko milijun primjeraka. Za svoj rad primio je tridesetak književnih i kazališnih nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu, a među njima i Nagradu Central European Time 1999. koja se dodjeljuje najboljim srednjoeuropskim piscima za cjelokupan opus, Nagradu Europski krug 2003. u Zagrebu za afirmaciju europskih vrijednosti u svojim tekstovima., te 2017. u Beču prestižnu europsku Nagradu „Dr. Alois Mock Europa Preis“. Trenutačno obnaša dužnost predsjednika Matice hrvatske.