Back
Previous product
Hrvati koji su mijenjali svijet Najniža u prethodnih 30 dana: 26,54 (199,97 kn)
Snižena cijena: 13,27 (99,98 kn)
Next product
Poslije sumraka Najniža u prethodnih 30 dana: 13,14 (99,00 kn)
Snižena cijena: 6,57 (49,50 kn)

Tijelo dom

Najniža u prethodnih 30 dana: 15,41 (116,11 kn)
Snižena cijena: 13,70 (103,22 kn)

Rupi Kaur, autorica uspješnica mlijeko i med i sunce i njeni cvjetovi, koje su se probile na prvo mjesto liste New York Timesa, predstavlja svoju treću, željno iščekivanu zbirku pjesama.

 

 

Na zalihi

SKU: 000224 Kategorije: , , Oznaka:
Naslov izvornika: Home body
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Ira Martinović
Broj stranica: 192
Godina izdanja: 2020.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-8347-21-4
Opis

Opis

Knjiga koju su obožavatelji Rupi Kaur diljem svijeta dugo iščekivali, tijelo dom je intimno putovanje kroz misli i osjećaje koje vodi kroz prošlost, sadašnjost i moguću budućnost jednog bića. Lirsko putovanje kroz riječi i ilustracije predstavlja zbirku iskrenih, otvorenih razgovora što ih autorica vodi sa samom sobom, a koje toplim svjetlom obasjava obitelj i dom, mentalno zdravlje i depresiju, uloge muškarca i žene, ljubav i prihvaćanje.

„Svaki put sam uzbuđena kad se spremam podijeliti novu zbirku sa svijetom”, kaže Rupi. „Ova je zbirka ljubavno pismo meni samoj – podsjetnik da svi moramo naći vremena napuniti zalihu ljubavi, prihvaćanja i zajedništva. Nikamo ne možemo stići sami. Potrebni smo jedni drugima. Zajedno možemo stvoriti bolji svijet.”

Motivi istraživanja osobnosti i otkrivanja vlastitog ja Rupi je predstavila u svojem elegantnom, jednostavnom stilu i izlila na stranice zbirke. tijelo dom obrađuje teme ljubavi, gubitka, traume, iscjeljenja, ženstvenosti i iseljeništva, kroz koje se provlači nit misli o samoprihvaćanju.

„Rupi i ovoga puta nadahnjuje pjesmama i ilustracijama koje odišu iskrenošću, originalnošću, nadom i ljubavi. tijelo dom dolazi u najboljem mogućem trenutku.”
Kirsty Melville iz izdavačke kuće Andrew McMeel.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Kategorija

Beletristika

O autoru
Rupi Kaur autorica je i ilustratorica dviju pjesničkih zbirki. Crtanjem se počela baviti u petoj godini, kad joj je majka dala kist i rekla: “Crtaj koliko ti srce želi!” Rupi na život gleda kao na umjetničko istraživačko putovanje. Nakon studija retorike, 2014. objavljuje svoju prvu zbirku poezije, Mlijeko i med. Ta međunarodna uspješnica prodana je u više od milijun primjeraka i godinu se dana zadržala na top-listi New York Timesa. Dugoočekivana druga zbirka, The sun and her flowers, objavljena je 2017. Kaur i u njoj istražuje bolne teme ljubavi, traume, zacjeljenja, ženstvenosti, raseljenja i revolucije. Rupi nastupa kao govornica diljem svijeta. Prepoznata je i kao fotografkinja i umjetnička direktorica i nada se da će se i u tom području uspješno izražavati.