Back
Next product
La Petite Marie Najniža u prethodnih 30 dana: 17,90 (134,87 kn)
Snižena cijena: 16,11 (121,38 kn)

Vladimir

Najniža u prethodnih 30 dana: 17,90 (134,87 kn)
Snižena cijena: 16,11 (121,38 kn)

Provokativan, oštrouman prvijenac američke spisateljice Julije May Jonas istražuje zamršena proturječja moći, žudnje i ljudskog srca, ali i vrijeme u kojem živimo.

Na zalihi

Naslov izvornika: Vladimir
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Srećko Jurišić
Broj stranica: 294
Godina izdanja: 2022.
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-372-098-2
Opis

Opis

Kao dijete voljela sam starije muškarce i mislim da su oni voljeli mene.

Život omiljene profesorice književnosti nađe se na prekretnici kad se pokrene istraga o njezinu suprugu, karizmatičnom profesoru koji radi na istom fakultetu. Razlog? Optužbe bivših studentica o nepriličnim vezama. Bračni par već dugo sporazumno živi u otvorenom braku, no u svjetlu javnih optužbi život postane znatno neugodniji za oboje. Situacija se dodatno zakomplicira kad se profesorica zaljubi u Vladimira Vladinskog, mladog romanopisca i profesora koji je upravo pristigao na fakultet…

Provokativan, oštrouman prvijenac američke spisateljice Julije May Jonas istražuje zamršena proturječja moći, žudnje i ljudskog srca, ali i vrijeme u kojem živimo.

 

„Vladimir“ odlazi u tako skandalozna područja da će vam vilica otpadati dok ga budete čitali. Rijetka kombinacija pomno osmišljenih likova, odlične proze i akcije. The Boston Globe

Zadivljujući prvijenac. Kako, zaboga, Julia May Jonas može ovo ikad nadmašiti? The Sunday Times

U pravom trenutku, iznimno inteligentno, s puno mračnog humora. People

Virtuozan prvijenac. Fresh Air

Hrabra priča o moći, ambiciji i ženskoj žudnji. Time

Zavodljivo subverzivno. USA Today

Pametno i seksi. Maria Semple

Fascinantno. Jonas nije zadovoljna postavljanjem pitanja što želimo ili čak zašto to želimo. Roman započinje postavljanjem teškog pitanja: Što se dogodi kad dobijemo ono što želimo? Što ako dobijemo osobu koju želimo, služeći se svakim sredstvom? Što ćemo pronaći? I koja će biti cijena toga?

Los Angeles Review of Books

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Izdavač

Kategorija

Beletristika

O autoru
Julia May Jonas spisateljica je i kazališna redateljica. Predaje na Skidmore Collegeu i živi u Brooklynu s obitelji. Vladimir je njezin prvi roman i izazvao je izniman interes diljem svijeta.