Jesen, s njenim šarenim lišćem koje pada sa drveća i hladnijim jutrima, uvijek donosi posebnu čaroliju u naše živote. To je vrijeme kada priroda priprema svoje prelazak u dublje nijanse i toplije tonove. U tom prijelaznom razdoblju, mnogi od nas pronalaze utjehu u mirisu svježe pečenih kolača, šalicama vrućeg čaja, i, naravno, dobrom knjigom.

Jesen nas inspirira da se smirimo, da se uvučemo u svoje omiljene uglove, omotamo se u tople deke i prepustimo se čarima čitanja. To je vrijeme kada tražimo knjige koje će nas ponijeti na različite avanture i putovanja kroz riječi i stranice. Ako i vi volite provoditi hladne jesenske dane uz dobru knjigu, onda ste na pravom mjestu.

Izdvojili smo pet posebno preporučenih naslova koji su savršeni za jesenje čitanje. Ovi naslovi preplavljeni su raznolikim pričama i emocijama, a svaki od njih će vas povesti na jedinstveno književno putovanje. Bez obzira jeste li skloni ljubavnim romanima, avanturističkim pričama, dubokim dramama, ovi naslovi imaju nešto za svakoga.

Stoga, pripremite svoj omiljeni napitak, pronađite udoban kutak i započnite svoje putovanje kroz ove knjige koje će vas odvesti u svjetove mašte, emocija i avantura. Jesen je ovdje, i s ovim knjigama, svaki hladan dan može postati topao i inspirirajući čitalački doživljaj.

 

Iulia Bochis: Sunce, more i zvijezde

Prekrasno ilustrirana knjiga Sunce, more i zvijezde hvaljene ilustratorice Iulie Bochis (@iuliastration) povest će vas na iscjeljujuće duhovno putovanje. Njezina dojmljiva vizualna priča o potrazi za unutarnjim mirom i samospoznajom ispripovijedana je s pomoću smirujućih i jedinstvenih ilustracija koje prate putnicu na njezinu putu iz tame u svjetlost kroz ritam izmjene godišnjih doba. Pogađate kojim godišnjem dobom započinjemo putovanje? 🙂

 

James Norbury :Veliki Panda i Sićušni Zmaj

Odani prijatelji Panda i Zmaj putuju zajedno dok se godišnja doba izmjenjuju. Iako se često osjećaju izgubljenima, putovanje ih vodi do predivnih otkrića. Istražuju teškoće i radosti koje nas sve povezuju. Uče kako živjeti u trenutku, kako se nositi s neizvjesnošću, kako pronaći snagu i zajedno nadvladati sve životne prepreke.

Liz Nugent: Neobična Sally Diamond

Sally Diamond ne može shvatiti što je tako neobično u tome što je učinila. Samo je poslušala što joj je otac bio rekao, a to je da ga iznese sa smećem kad umre.
Točno je to i napravila, stoga ne može shvatiti zašto se zbog tog čina našla u središtu pažnje medija, policije i javnosti. A još manje može shvatiti zašto sve toliko zanima njezino rano djetinjstvo.
Povučena Sally ubrzo će otkriti zastrašujuću istinu, ali istovremeno će prvi put zakoračiti u vanjski svijet, sklopiti prijateljstva, donijeti velike odluke i naučiti da ljudi ne misle uvijek ono što govore.

 

Jurica Pavičić: Mater Dolorosa

U ranu jesen 2022. Split polako ispraća posljednje turiste pripremajući se za zimsku hibernaciju.

Mlada Ines Runjić sprema se za nedjeljnu smjenu na recepciji hotela u centru grada. Njezina majka Katja obavlja kućanske poslove uznemirena zbog susjeda koji je prisvojio zajednički prostor svih stanara i počinje ga pretvarati u vlastiti apartman. Policajac Zvone Carev žuri pak u napuštenu tvornicu zbog vijesti o pronađenom tijelu.

Katherine May: Zima u nama

Katkad nam život izmakne iz ruku: nepredviđeni događaji poput iznenadne bolesti, smrti voljene osobe, prekida veze ili gubitka posla mogu nas posve izbaciti iz tračnica. Takva razdoblja iskoraka iz uobičajenog toka života usamljenička su i neočekivana.

U svojoj dojmljivoj osobnoj ispovijesti, prožetoj pričama iz književnosti, mitologije i svijeta prirode, britanska spisateljica Katherine May poziva nas da promijenimo način na koji se odnosimo prema teškim razdobljima u svome životu, dijeleći s nama smjernice za preobrazbu takvih životnih razdoblja, onih zima u nama što prethode pojavi novoga godišnjeg doba, novog života.

Zima u nama Katherine May