Interliber, najvažnija književna manifestacija u Hrvatskoj, donosi obilje novosti i iznenađenja. Stilus je pripremio bogat izbor domaćih i stranih naslova koje možete potražiti  na našem štandu u paviljonu pet Zagrebačkog velesajma.

Najuzbudljiviji trenutak na ovogodišnjem Interliberu bit će dolazak Jamesa Norburyja, autora svjetski poznatih bestselera Veliki Panda i Sićušni Zmaj te Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja.  Norbury ove godine predstavlja svoju najnoviju knjigu koja je već postala hit – Mačak koji je poučavao zen.

Norbury je već prošle godine osvojio srca publike na Interliberu. Potpisivao je svoje knjige čak devet sati, a i ove godine priprema nešto posebno. Osim potpisivanja, družit će se s posjetiteljima i oslikavati izlog knjižare Znanje i knjižnice Bogdana Ogrizovića. Također, za sve posjetitelje velesajma, slikat će osobne umjetničke radove. Za najmlađe posjetitelje ali i one starije i odrasle organiziramo radionicu zen crtanja s Norburyjem, gdje će djeca i odrasli naučiti crtati junake iz njegovih knjiga – Pandu, Zmaja i Mačka.

James Norbury, Interliber 2022

James Norbury, Interliber 2022

Poseban naglasak stavit ćemo na proces crtanja, putovanje i trud koji su važniji od samog crteža.

Uz autora Norburyja, očekuje vas i nastup sjajnog sisačkog benda LHD. Koncert je rezerviran za subotu, 11. studenog.

Stilus donosi i niz novih i iznimnih proznih i publicističkih naslova iz cijelog svijeta. Posebno se ponosimo činjenicom da smo i ove godine objavili književne hitove koji su i dalje na vrhu ljestvica najprodavanijih. Neki od njih uključuju Kako ubiti vlastitu obitelj Belle Mackie, Majstor zagonetki Danielle Trussoni, Riječ kao lijek Rupi KaurVraćena Donatele di Pietroantonio, 48 zakona moći Roberta Greenea, Postanite ono što jeste Sheleane Aiyane, i mnoge druge.

Nemojte propustiti knjigu Dogovor Hernana Diaza,  aktualnog dobitnika Pulitzerove nagrade. Ovaj maestralan roman istražuje bogatstvo, talent, povjerenje, i istinu. Preveden na više od 25 jezika, ovo iznimno hvaljeno djelo bacit će svjetlo na priču o manipulaciji i istini u intimnim vezama.

Svi Stilusovi naslovi tijekom Interlibera bit će dostupni po povoljnim cijenama s popustima koji dosežu i do 80%.

Radujemo se vašem dolasku na Interliberu!

Izdvajamo za vas naše najpopularnije naslove iz 2023.

Proza

 

1. James Norbury: Mačak koji je poučavao zen, prevela Lada Furlan Zaborac

Namijenjena čitateljima svih dobi, priča neodoljive ljepote koja donosi bezvremensku mudrost.


2. Danielle Trussoni: Majstor zagonetki, s engleskog preveo Dražen Čulić 

Impresivan triler koji brojni kritičari i publika opisuju kao spoj Da Vincijevog koda, Nijeme pacijentice uz dašak Stephena Kinga, ali uz još divniji stil pisanja.

 

3.Donatella Di Pietrantonio: Vraćena, s talijanskog preveo Srećko Jurišić

Talijanska književna senzacija koja se čita na 30 jezika, snažna i duboka priča o kćerima, sestrama i majkama, koja unatoč mračnoj temi, zapravo govori o hrabrosti i nadi.

4. Donatella Di Pietrantonio: Sestrina priča, s talijanskog preveo Srećko Jurišić

Povratak svijetu i junakinjama književne senzacije Vraćena, roman koji nosi divnu poruku – iako je patnja neizostavan dio života, mi imamo moć odlučiti hoće li nas definirati.

5. Bella Mackie: Kako ubiti vlastitu obitelj, s engleskog preveo Dražen Čulić

Najprodavaniji Stilusov roman ove godine hvaljena je mračna satira o klasnom društvu, obitelji i slavi osvojila je vrhove top-ljestvica najčitanijih knjiga i prevodi se diljem svijeta.

Kako ubiti vlastitu obitelj

6. Alex Hay: Sluškinje, s engleskog prevela Tea Tosenberger Lubar

Sluškinje vas pozivaju da otputujete s njima kroz vrijeme i osjetite puls klase i tajne moći. Međutim to vrijeme je i naša sadašnjost, naime problemi koje more Sluškinje su i naši najveći problemi…

7. Claire North: Itaka, s engleskog prevela Paula Jurišić

Na jednom će otoku izbori napuštenih žena – i njihovih božica – promijeniti tok svijeta. Moćan roman o ženskoj snazi i svjetska senzacija na hrvatskom jeziku. 

8. Peter Čeferin: Sudnji dani, sa slovenskog prevela Mirta Jurlij

Istina, zakoni su zakoni i činjenice su činjenice. No njihova je interpretacija u očima pojedinca… Društvo nije gladno pravde, već priča.

9. Lauren Forry: Veliko otvorenje, s engleskog prevela Hana Klak Ustolin

U romanu susrećemo klasične karakteristike zlatnog doba detektivskih romana, ali s suvremenim preokretom – radnja se odvija u prvom hotelu na Mjesecu.

 

10. Liz Nugent: Neobična Sally Diamond, s engleskog prevela Tea Tosenberger Lubar

Novi hit autorice svjetskih bestselera broj jedan, Liz Nugent, ponovno osvaja, šokira i impresionira događajima u dirljivoj priči o nepopravljivo oštećenim ljudima, u sjajnoj knjizi Neobična Sally Diamond.

 

11. Beth Moran: Takva kakva jesi, s engleskog prevela Andrea Marić

Svaki je dan savršen dan za čitanje ovog romana. Bestseler o prijateljstvu, ljubavi i upoznavanju samih sebe.

12. Emily Giffin: Bilo je suđeno, s engleskog prevela Sandra Sabovljev

Bilo je suđeno inspiriran je ljubavnom pričom Johna Fitzgeralda Kennedyja ml. i Carolyn Bessette. Može li ljubav sve pobijediti?

 

Publicistika

1. Rupi Kaur: Riječ kao lijek, s engleskog prevela Ira Martinović

Vođene vježbe pisanja autorice bestselera broj jedan New York Timesa!

 

2. dr. Stephanie Moulton Sarkis: Toksične veze, s engleskog prevela Marija Perić

10 ključnih koraka za oporavak od manipulacije, narcizma i emocionalnog zlostavljanja. 

 

3.Iulia Bochis: Sunce, more i zvijezde,  s engleskog prevela Lada Furlan Zaborac

Vizualno očaravajući podsjetnik na to koliko je život čudesno lijep. 

4.Sheleana Aiyana: Postanite ono što jeste, s engleskog prevela Marija Perišić

U knjizi Postanite ono što jeste duhovna učiteljica i osnivačica zajednice Rising Woman, koja okuplja tri milijuna žena diljem svijeta, piše kako da promijenite ustaljene obrasce ponašanja u odnosima, zacijelite rane iz prošlosti i ponovno pronađite sebe.

 

5. Tara Porter: Ti me ne razumiješ, s engleskog prevela Andrea Marić

Nikada prije djevojke i mlade žene nisu imale toliko slobode i izbora kao danas. Ali nikada prije nisu bile ni suočene s toliko zahtjeva i očekivanja. Ovo je knjiga za sve djevojke i mlade žene ali i za sve roditelje.

Životni vodič za mlade žene ali i njihove roditelje

6. Scott Haas: Japansko umijeće sretnog življenja, s engleskog prevela Ela Horvat

U knjizi Japansko umijeće sretnog življenja klinički psiholog i pisac Scott Haas bavi se pronalaženjem mira i zadovoljstva u svakodnevici izmučenoj brojnim brigama. 

 

7.Yung Pueblo: Osjećajte se lakše, s engleskog prevela Ela Horvat

Poticajan i radikalno iskren vodič koji će vam pomoći da se oslobodite teških i opterećujućih misli koje vas sputavaju te ostvarite važne promjene u sebi i oko sebe. 

 

8. Volodimir Zelenskij: Poruka iz Ukrajine, s engleskog prevela Marija Perišić

Kolekcija impresivnih govora predsjednika Volodimira Zelenskog, ukrajinskog predsjednika čija je neustrašiva hrabrost usprkos ruskoj invaziji nadahnula svijet i pretvorila ga preko noći u globalni simbol demokracije.

9. Jean-François Marmion: Psihologija gluposti, s francuskog prevela Monika Anđal

Kolekcija impresivnih govora predsjednika Volodimira Zelenskog, ukrajinskog predsjednika čija je neustrašiva hrabrost usprkos ruskoj invaziji nadahnula svijet i pretvorila ga preko noći u globalni simbol demokracije.

10. Emma Reed Turrell: Prestanite ugađati drugima, s engleskog prevela Marija Perišić

Naučite najprije ugoditi sebi kako biste mogli izgraditi iskrene i zdrave odnose u ljubavi, prijateljstvu, obitelji i na poslu.

11. Benjamin Bikman: Zašto smo bolesni, s engleskog prevela Marija Perišić

Ugledni znanstvenik iznosi revolucionarne dokaze koji povezuju mnoge teške bolesti, uključujući rak, bolesti srca i krvnih žila, dijabetes i Alzheimerovu bolest, sa zajedničkim korijenskim uzrokom te nam otkriva što možemo poduzeti u vezi s tim.

12. Whitney Goodman: Toksična pozitivnost

Kako (pre)živjeti u svijetu opsjednutom srećom. Knjiga Toksična pozitivnost objasnit će vam kako se zdravo nositi s teškim emocijama, ali i naučiti vas što učiniti kad svjedočite patnjama drugih te vam na taj način pomoći da budete bolji prijatelji, roditelji, kolege ili partneri kad netko koga volite proživljava teške trenutke. Ona je savršena protuteža svijetu koji, kad zagusti, zna reći samo „gledajte to s vedrije strane“!

13. Janet Lansbury: Zločesta djeca ne postoje

Praktičan i prijeko potreban vodič za roditelje čija će djeca uskoro biti (ili već jesu) u onoj kritičnoj fazi razvoja kada imaju prirodnu potrebu ispitivati granice roditeljskog strpljenja i ljubavi.

Related Posts