Klub čitatelja usamljenih srca

18,90

Mlada knjižničarka i stari čangrizavac sklapaju nevjerojatna prijateljstva u ovom šarmantnom, toplom romanu o neprilagođenom klubu čitatelja.

SKU: 000391 Kategorije: , , Oznaka:
Naslov izvornika: The Lonely Hearts Book Club
Jezik izvornika: Engleski
Prevoditelj: Tea Grgurić
Broj stranica: 340
Godina izdanja: 2024.
Uvez: Meki
Format knjige: 14,5 X 20,5
ISBN: 978-953-372-175-0
Opis

Knjige mogu spojiti  čak i najusamljenije duše…

Sloane Parker živi jednostavnim životom knjižničarke u malenom gradu. Nikada se ne bi nazvala usamljenom… no svejedno se svakoga dana raduje trenutku kada stari čangrizavac Arthur McLachlan dođe u knjižnicu provjeriti stanje na policama i podbadati je. Njihov je obračun vrhunac Sloaneina dana pa se ona odmah zabrine kada se Arthur jednoga jutra ne pojavi. A onda prođe još jedan dan, pa još jedan.

Tjeskobna Sloane baca se u potragu za Arthurom sve dok ga ne pronađe gotovo prikovanog za krevet i očajnog u naumu da sakrije koliko je sretan što je vidi. Želeći unijeti više veselja u Arthurov turobni život, Sloane osniva improvizirani klub čitatelja. Polako se usamljeni i neprilagođeni građani uspavanoga gradića počinju sastajati. Svatko u srcu čuva svoju posebnu knjigu – kao i razlog da se izgubi (i na kraju pronađe) među njezinim stranicama.

 

Klub čitatelja usamljenih srca američke spisateljice Lucy Gilmore šarmantna je, topla priča o neobičnom klubu i životima (i ljubavima) koje je usput promijenio.

 

___

 

 

Složeni likovi Lucy Gilmore iskaču sa stranica, a čitatelji neka svakako pripreme maramice za brisanje katarzičnih suza. Prava poslastica.

Publishers Weekly

 

Zabavno, vrckasto štivo.

Booklist

 

Prelistaj me

Prelistaj me

O autorici
Lucy Gilmore slavna je autorica romana širokog raspona žanrova, uključujući suvremene ljubavne romane i cozy krimiće. Svoju čitalačku (i spisateljsku) karijeru započela je kao studentica engleske književnosti, a završila kao zaljubljenica u knjige, bez svih silnih, dosadnih akademskih radova.