Back

Mudrost biblijskih žena

15,79

Što danas možemo naučiti od njih.

„Knjiga ´Mudrost biblijskih žena´ sadržava dragocjene uvide i spoznaje koje mogu biti od iznimne koristi današnjim čitateljima. Toplo je preporučujem za čitanje i muškarcima i ženama.“

Gary Chapman, autor knjige ˝Pet jezika ljubavi˝

Na zalihi

SKU: 000312 Kategorije: , , , Oznaka:
Naslov izvornika: The Women of the Bible Speak
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Andrea Marić
Broj stranica: 248
Godina izdanja: 2022.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-372-038-8
Opis

Ljudi kojima Sveto pismo nije blisko često misle da u Bibliji žene igraju malu, sekundarnu ulogu. No one su zapravo središnje figure mnogobrojnih biblijskih pripovijesti. Upravo je hrabrost kraljice Estere u ključnom povijesnom trenutku spasila cijeli njezin narod. Biblija nas upoznaje s ratnicama kakva je bila Jaela, sutkinjama kao što je bila Debora i proročicama poput Mirjam. Prva osoba koja je svjedočila Isusovu uskrsnuću bila je Marija Magdalena; bez oklijevanja je postala prvom propovjednicom kršćanstva, spremna pronijeti radosnu vijest koja će zauvijek promijeniti svijet.

U knjizi „Mudrost biblijskih žena“ američka spisateljica Shannon Bream daje nam uvid u živote šesnaest velikih biblijskih žena koje je združila u parove i tako usporedila njihova putovanja. Na taj nam način autorica pomaže da promislimo ne samo o značenju svakog od njihovih života nego i o tome kako se oni dotiču jedni drugih, ali i naših života danas. U njihovim životnim putevima možemo prepoznati i danas sveprisutnu potrebu da se odupremo gorčini, očajavanju i oholosti i da umjesto toga, baš poput njih, pronađemo svoje istinsko ja u vjeri, ljubavi i nadi. Proučavajući ove heroine vjere, možemo pronaći duboku mudrost i dragocjene spoznaje koje mogu promijeniti i naše živote.

***

„Kao što vidimo iz svake od njihovih priča, biblijske su žene jedinstvene. Neke su bile hrabre i od početka su vjerovale. Druge je svladavala nesigurnost i neizvjesnost zadatka postavljenog pred njih. Jedne su bile na položaju moći, dok su druge bile prognanice. Neke su bile odane vjernice, neke su živjele u grijehu i poražene. Bog je djelovao čak i kroz ubojicu i prostitutku, a svaka od njih bila je na mjestu koje je Bog za nju providio i odredio da tamo bude i dao joj je sve što joj je bilo potrebno u tom trenutku. Nije važno vidimo li mi sebe kao slabe, neprikladne, nevjerne ili prestrašene – osobito ako se vidimo kao slabe, neprikladne, nevjerne ili prestrašene – Bog nam je dao zadatak.“

Shannon Bream
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
Shannon Bream američka je spisateljica, odvjetnica i novinarka. Voditeljica je popularne američke informativne emisije Fox News Sunday (prije toga i emisije Fox News @ Night) te ujedno glavna pravna suradnica televizijske mreže Fox News. Doktorirala je pravne znanosti na Državnom sveučilištu Florida, a prije novinarske karijere radila je kao odvjetnica specijalizirana za slučajeve rasne diskriminacije i spolnog zlostavljanja. Kao novinarka, redovito izvještava o najvažnijim slučajevima na američkom Vrhovnom sudu kao i o događanjima u Bijeloj kući te o gorućim političkim raspravama u američkom Kongresu. Njezina knjiga Mudrost biblijskih žena (The Women of the Bible Speak, 2021.) tjednima je bila na vrhu liste najprodavanijih knjiga New York Timesa. Uz ovu knjigu, napisala je još dvije knjige: Finding the Bright Side (Pronaći svjetliju stranu, 2019.) i The Mothers and Daughters of the Bible Speak (Mudrost biblijskih majki i kćeri, 2022.).