Psihologija gluposti

18,90 (142,40 kn)

Je li nastupilo zlatno doba gluposti, pita se ugledni francuski psiholog Jean-François Marmion koji je u svojoj knjizi okupio neke od najbriljantnijih umova i mislioca današnjice.

Kupnjom 2 knjige ostvarujete 5% popusta! Kupnjom 3 knjige ostvarujete 10% popusta! Kupnjom 4 i više knjiga ostvarujete 20% popusta! Kodom iz Newslettera dodatnih 10% popusta! *** Popusti se obračunavaju u košarici

Na zalihi

SKU: 000358 Kategorije: , Oznaka:
Naslov izvornika: Psychologie de la connerie
Jezik izvornika: Francuski
Prevoditelj: Monika Anđal
Broj stranica: 358
Godina izdanja: 2023.
Format knjige: 14,5 x 21,5
ISBN: 978-953-372-144-6
Opis

Glupost je posvuda oko nas – i nikad nije bila toliko vidljiva, neobuzdana, raširena i nepokolebljiva kao danas. Uz to, ona se širi poput virusa. A tome su u novije doba dodatno pridonijeli internet i sve veća popularnost društvenih mreža: od lažnih vijesti, „alternativnih činjenica“ do bizarnih teorija zavjera i ostalih suvremenih manifestacija gluposti koje su tijekom pandemije koronavirusa doživjele svojevrsnu renesansu.

Je li nastupilo zlatno doba gluposti, pita se ugledni francuski psiholog Jean-François Marmion koji je u svojoj knjizi okupio neke od najbriljantnijih umova i mislioca današnjice – poznate svjetske psihologe, sociologe, filozofe, bihevioralne ekonomiste i pisce – kako bi nam dali odgovor na to i mnoga druga pitanja:

  • zašto vrlo inteligentni ljudi katkad vjeruju u potpune besmislice
  • kako nas intelektualna lijenost navodi na potpuno krive odluke
  • zašto je raspravljanje s glupanima i budalama besmisleno, pa čak i štetno
  • kako nas internet i ovisnost o društvenim mrežama čine još glupljima
  • zašto najveći glupani među nama nikad i ne pomisle za sebe da su možda glupi.

Knjiga Psihologija gluposti pomoći će čitateljima da bolje shvate fenomen ljudske gluposti te da pronađu najbolji način za izlaženje na kraj s tom pošasti, ali i njezinim brojnim širiteljima.

 

O gluposti pišu:

Daniel Kahneman, Dan Ariely, Alison Gopnik, Howard Gardner, Antonio Damasio, Aaron James, Ryan Holiday te mnogi drugi.

 

„Potrebne su nam knjige poput ove!“

Steven Pinker, profesor psihologije na Sveučilištu Harvard

„Pronicljivo, duhovito i opsežno istraživanje ljudske gluposti u svim njezinim svakodnevnim oblicima… s obiljem korisnih uvida i konkretnih primjera… Nužno i preobražavajuće štivo koje će čitatelje jednako zabaviti, zaprepastiti i prosvijetliti.“

Publishers Weekly

Prelistaj me

Prelistaj me

O autoru
O autoru: Jean-François Marmion francuski je psiholog i zamjenik glavnog urednika vodećeg francuskog akademskog časopisa Sciences Humaines (Društvene znanosti). Prije toga dugo je bio glavni urednik francuskog časopisa Le Cercle Psy (Psihološki krug). Živi u Francuskoj, gdje je njegova knjiga Psihologija gluposti (Psychologie de la connerie, 2018.) bila veliki bestseler. Knjiga je dosad prevedena na više od 30 svjetskih jezika.