Melem za dušu

15,79

12,63

SVJETSKI BESTSELER PRODAN U VIŠE OD 10 MILIJUNA PRIMJERAKA

Posebno dopunjeno izdanje povodom dvadeset godina od prvog objavljivanja

111 priča koje će vas dirnuti u srce i razgaliti vam dušu.

 

Na zalihi

Naslov izvornika: Chicken Soup for The Soul
Jezik izvornika: engleski
Prevoditelj: Marija Jurić i Vjekoslav Čulo
Broj stranica: 400
Godina izdanja: 2021.
Uvez: meki
Format knjige: 135 x 205
ISBN: 978-953-8347-35-1
Opis

Kada su prije više od četvrt stoljeća Jack Canfield i Mark Victor Hansen, dvojica tada najpoznatijih američkih motivacijskih govornika, odlučili objaviti knjigu Melem za dušu, nisu ni slutili da će ona postati jedna od najprodavanijih i najčitanijih knjiga iz samopomoći svih vremena. Ta njihova zbirka priča o stvarnim ljudima koji su se pozitivnim razmišljanjem izvukli iz teških situacija, preoblikovali živote i poboljšali odnose s drugima, postala je svjetski bestseler gotovo odmah po objavljivanju i pomogla je mnogima da pronađu životno nadahnuće.

Dvadeset godina nakon prvog izdanja knjige, Jack Canfield i Mark Victor Hansen odlučili su svojim predivnim, bezvremenim pričama, prevedenima na više od 40 jezika i objavljenima u više od stotinu svjetskih zemalja, dodati dvadeset novih nadahnjujućih priča koje naglašavaju moć pozitivnog razmišljanja u svakodnevnom životu. Na taj su način željeli ovu svoju međunarodnu uspješnicu učiniti važnim, korisnim i iznimnim djelom za idućih dvadeset godina. A originalne priče za ovo novo dopunjeno izdanje knjige Melem za dušu napisali su i neki od najboljih mislilaca i autora našeg vremena, kao što su Deepak Chopra, dr. Mehmet Oz, don Miguel Ruiz te mnogi drugi.

Knjiga Melem za dušu lijek je za uživanje u životu koji će vam pomoći da slijedite svoje srce i vjerujete u sebe i svoje snove te da izvučete najviše iz sebe, a isto tako i da svoje spoznaje i otkrića podijelite s onima do kojih vam je najviše stalo.

Priče koje će vas naučiti da vam moć pozitivnog razmišljanja može promijeniti život.

„Svi u svojim životima imamo nešto što bismo voljeli da možemo promijeniti. I svatko od nas odlučuje hoće li dopustiti da nas to nešto stalno ograničava. Neka vaša prepreka postane vaš mentor. Neka vam bol postane prilika. U životu nam je neizbježan neki oblik patnje i boli. Ali ono što je bitno jest kako se nosimo s tom patnjom, odnosno boli. Hoćete li dopustiti da vas proguta ili ćete je pretvoriti u nešto pozitivno?“

„Strah da nešto nije u redu s vama ono je što vas sprječava na putu k sreći. Sve dok mislite da nešto nije u redu s vama, nedostaje vam nešto ili nije dovoljno dobro, to će se odražavati na vaš život. Usto, činit će vam se kao da su vas drugi odbili, da vas svijet blokira, sudba vam nije naklonjena, život je protiv vas i svemir vas kažnjava. Međutim, vi ste ti koji osuđujete sebe i sabotirate sve što je dobro i zato je sve borba, uspjeh vam stalno izmiče, sreća je kratka vijeka, ljubav se uvijek pretvori u gorčinu i nikad nemate unutarnjeg mira.“

Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Amy Newmark
Dodatne informacije
Izdavač

Kategorija

Publicistika

O autoru
Jack Canfield sutvorac je serijala Melem za dušu, koji je časopis Time prozvao „izdavačkim fenomenom desetljeća“. Jack je i suautor brojnih drugih uspješnica. Održavao je profesionalne seminare i govore o načelima uspjeha za više od milijun ljudi u više od dvadeset država svijeta. Primio je brojne nagrade i počasti, uključujući tri počasna doktorata.   Mark Victor Hansen uz Jacka Canfielda sutvorac je serijala Melem za dušu. Vrlo je tražen govornik, autor uspješnica i marketinški stručnjak. Markove snažne poruke o mogućnostima, prilikama i djelovanju potaknule su velike promjene u tisućama organizacija i kod milijuna pojedinaca diljem svijeta. Doživotni je član Udruženja istaknutih Amerikanaca „Horatia Algera“.   Amy Newmark je nakladnica i glavna urednica Melema za dušu. Prije toga provela je više od 30 godina kao spisateljica, govornica, financijska analitičarka i direktorica u svijetu financija i telekomunikacija. Amy je diplomirala magna cum laude na Harvardu. Proputovala je cijeli svijet, a ona i suprug odgojili su četvero djece.