Ovogodišnji Interliber bio je iznimno dobro posjećen već od prvog dana, tako da su prodajni rezultati nama, a vjerujemo i ostalim izdavačima, bili jako dobri.

Sudimo ne samo po razgovorima s kolegama, nego i po tome što su nam i strani književni agenti s kojima smo se sastajali ovih dana istaknuli kako je ovo vjerojatno prvi Interliber na kojem se nitko od izdavača nije žalio na promet.

U odnosu na Interliber 2022. Stilus je zabilježio značajn rast prometa. Posjetitelji su posezali za svim naslovima, ali i ove su se godine najviše kupovali noviteti, dakle najmanje sniženi naslovi.

 

Najpopularniji među njima bili su: Mačak koji je poučavao zen Jamesa Norburyja u prijevodu Lade Furlan Zaborac i 48 zakona moći Roberta Greena u prijevodu Davora Lerinca. Potonji je i Stilusov najprodavaniji naslov u ovoj godini, a ujedno i kniga koja godinama ne silazi s vrhova top-ljestvica najčitanijih knjiga u svijetu.


Izvrsno su se prodavali i ranija djela Jamesa Norburyja: Veliki Panda i Sićušni Zmaj, te Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja , kao i knjiga Psihologija gluposti Jean-Françoisa Marmiona.

Od proznih naslova naslova hitovi među posjetiteljima bili su Kako ubiti vlastitu obitelj Belle Mackie, Majstor zagonetki Danielle Trussoni te naslovi kao što su svjetski bestseler Sutra, i sutra, i sutra Gabrielle Zevin, Dogovor Hernana Diaza, ujedno i aktualni dobitnik Pulitzerove nagrade, Mater Dolorosa Jurice Pavičića i Sobarica Nite Prose, roman čiji će nastavak – Gost iznenađenja – biti objavljen krajem studenog.

White book mockup with gypsophila in a vase on a beige table.

Veliki interes vladao je i za svim zbirkama poezije Rupi Kaur, baš kao i njezinom novom knjigom Riječ kao lijek – vođenim vježbe pisanja za poticanje kreativnosti i ozdravljenja.

Od publicistički noviteta pak najpopularniji su bili Toksične veze Stephanie Moulton Sarkis i Postanite ono što jeste Sheleane Aiyane.

Zima u nama Katherine May

Od nešto starijih publicističkih naslova najtraženiji su bili Prestanite ugađati drugima Emme Reed Turrell, Zima u nama britanske spisateljice Katherine May koja je napisala intimnu knjigu prepunu mudrih uvida o iscjeljujućoj moći „zime u nama“ i tome kako nas takva razdoblja zapravo obnavljaju, Poziv na ljubav, posljednje meditacije Anthonyja de Mella, indijskog isusovca čija su djela nadahnula milijune ljudi diljem svijeta, te Muškarci su s Marsa, žene su s Venere Johna Graya.

Related Posts